Arvomaailmat ja niiden kohtaamattomuus

Itselleni tärkeitä arvoja ovat:

·         -rakkaus

·         -elämä

·         -vapaus

·         -usko

·         -toivo

·         -hyvyys

·         -oikeudenmukaisuus.

 

Tässä avaan näitä käsityksiäni minulle tärkeistä arvoista:

 

Rakkaus on pitkämielinen, rakkaus on lempeä; rakkaus ei kadehdi, ei kerskaa, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaansa, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä, vaan iloitsee yhdessä totuuden kanssa; kaikki se peittää, kaikki se uskoo, kaikki se toivoo, kaikki se kärsii. 1. Kor. 13:4-7.

Rakkauden pitäisi olla kestävää, mutta sitä ei tule koetella vääryyksien keinoin. Sitä ei koetella tarkoituksellisesti yrittämällä saada toinen katkeroitumaan, tekemällä pahoja asioita toiselle ja siinä tulisi olla rehellisiä toinen toisellemme. En pysty olemaan tekemisissä ihmisen kanssa, joka rikkoo näitä asioita. Sen takia olenkin jättänyt tällaiset ihmissuhteet taakseni.

Elämä - eloon iloon elämään, vai miten se biisi menikään. Nautin elämästäni ja rakastan sitä, kun saan oppia lisää elämästä, itsestäni, muista ihmisistä sekä työminästäni. Jos joku esimerkiksi vihaa elämäänsä ja tuo sitä myrkkyä elämääni, taistelisin sitä negatiivisuutta vastaan yrittäen toista löytämään edes yhden positiivisen asian elämästään. En kuitenkaan ole ihmeitä tekevä kuten Kaikkivaltias Jumala, niin ohjaisin tällaisen henkilön terveydenhuollon palveluiden piiriin, vaikka hänen kanssaan yhdessä sinne menemällä.

Vapaus – Ah vapaus! Kun mua ei enää ahdista niin paljon julkisilla paikoilla ja olo tuntuu kepeältä! I ha naa ! Jos on todella henkisesti estynyt, voi se ehkä jollain lailla vaikuttaa minuun. Mutta ei se välttämättä estä ystävyyttä. Haluan olla ystävieni tukena, oli mikä oli.

Usko Pyhään kolminaisuuteen, joita ovat: Jeesus, Pyhä Henki ja Jumala.  Jumala ohjaa minua elämässäni ja Hän pitää mut eloisana. Toivoisin kaikkien kohtaamieni ihmisten olevan uskossa Jumalaan, koska Hän on TODELLINEN. Miksi pitäisi olla uskomatta, kun Hän on oikeasti OLEMASSA? Vaikka se, ettei ole uskossa on minusta valitettava asia, voin kuitenkin olla tekemisissä ihmisten kanssa, jotka eivät usko. Mutta en voi sille mitään, että toisten uskovaisten kanssa juttu luistaa yleensä paremmin.

Toivo – Jos joku on todella negatiivinen niin se saattaa syödä minun hyvää oloani ja kuppini ei ole enää täysi, kuten Peppiina Meronen DreamTalkista sanoisi.

Hyvyys- Jos joku halveksii tai alistaa minua haluten pitää itseään minun yläpuolellani, en halua olla sellaisen ihmisen kanssa tekemisissä. Ihmisten tulisi olla toisiaan kohtaan ystävällisiä ja tasavertaisia.

Oikeudenmukaisuus – Jos toinen ei pidä minua arvossa tai kohtele yhdenvertaisesti en voi olla sellaisen ihmisen kanssa tekemisissä.

 

Mitä ajatuksia tää sussa herätti?



 

Kommentit

Suositut tekstit