Päivän Sana 10.5.2019 sro.fi

Te, jotka pyritte vanhurskauteen lakia noudattamalla, olette joutuneet eroon Kristuksesta, armon ulkopuolelle. Gal. 5:4.

Sana elämään -kommentaariraamatun selitys jakeille Gal.5: 2-4:

Jakeessa 5:2 Paavali tuo esiin galatalaisten perusongelman, joka oli myöntyminen judistien vaatimukseen ympärileikkauksesta. Pelastusta ei voi saada uskonnollisen lain noudattamisesta, vaan se tulee yksin Jumalan armosta. "Kristuksesta ei ole teille mitään hyötyä" tarkoittaa, että Jeesuksen työ ihmisen pelastuksen eteen on turha, jos ihminen yrittää itse pelastaa itsensä. Jumalan silmissä judaistien vaatimukseen suostuminen olisi merkinnyt, että ihminen olisi samalla velvollinen täyttämään kaiken muunkin, mitä lakiin oli kirjoitettu. Koska se on inhimillisesti mahdotonta, ainoa mahdollisuus oli hyväksyä Jumalan tarjoama pelastus uskon kautta lahjana. Voimme vain ottaa vastaan hänen armolahjansa uskon kautta. Jumalan rakkautta tai suosiota ei voi ansaita omilla teoilla.

Omaa pohdintaa:

Omilla teoilla on kyllä väliä. Meidän uskovaisten tulee olla Jumalalle kuuliaisia ja noudattaa hänen tahtoaan. Se, että uskoo Jeesukseen ei yksinään riitä vaan pitää myös toimia oikein, Jumalan sanan mukaisesti. Mutta koska emme pysty siihen täydellisesti onneksi on armo, joka takaa pelastuksemme, vaikka teemme virheitä.

Pappi puhui, että meidän tulisi tehdä vanhurskaita tekoja sydämestämme eikä vain tehdä niitä tekoja siksi, että niin kuuluu tehdä. Tästä ei pidä kuitenkaan ottaa paineita. Jeesus on vierelläsi ja hän auttaa, kun sinulla on tahtoa tehdä oikein.

Kommentit

Suositut tekstit