Rauhaisa ja hyvä fiilis

Tänään mulla oli herätyskello soimassa klo 7, mutta jatkoin uniani heräten seuraavan kerran klo 8.44. Kävin hoitamassa yhden työasian ja sitten suunnitelmieni mukaan jatkoin kahvilaan kirjoittamaan kirjaani. Mulla oli kauheen paksu kirja Hitleristä mukanani. Häpesin, että joku näkisi kirjani. Pelkäsin, että pahimmassa tapauksessa joku tuomitsisi mut uusnatsiksi. Mutta silti uskalsin ottaa kirjani kahvilassa esille vaivihkaisesti. Tilasin tavallisen Espresso Housen kahvin vanhoilla huudeillani Espoon keskuksessa. 

Tänään mulla oli hyviä kohtaamisia ja jotenkin sellainen hyvän rauhallinen fiilis, vaikka samaan aikaan vähän ahdisti ajoittain. Juttelin mummuni kanssa puhelimessa. Olisin halunnut käydä moikkaamassa erästä toista mummoa, entistä naapuriani, mutta hän ei vastannut luuriin enkä nähnyt yllätyshyökkäyksessä ideaa, oikeastaan se oli laiskuuttani ja sitä, että jos kävisinkin tyhjäkäynnillä toisin sanoen turhaan paikan päällä. 


Googletin antisemitismin ja sieltä putkahti esiin eräs kirja, josta katsoin lähimmän kirjaston, missä sitä olisi. No sitä oli juuri sopivasti Entressessä. Kävin hakemassa sen mukaani ja sitten lähdin äidille. Bussiyhteys oli ehtinyt vaihtua, mutta ei hätää, löysin pysäkin ongelmitta.  


Äidin luona oli oikein rauhaisa fiilis ja hyvä meininki. Joimme kahvit ja söimme hyviä suolaisia leivoksia. Sain ulkoiluttaa Bruno-koiraa veljeni kaverina. Äidiltä lähtemisen jälkeen kävin kaupoilla ruoka- ja kirjaostoksilla. Oli ihanaa jutella Suomalaisen mukavien myyjien kanssa. Jotain kirjoihin liittyvää. Matkaani tarttui kaksi kirjaa. 

Bussipysäkillä oli myös mukava kohtaaminen erään naisen kanssa aiheenamme bussi. Mutta hyvää yötä teille. Kello on nyt jo lähemmäs puoli 12.   


Ps. Nyt oon käsittänyt, mitä uskossa eläminen on luottamuksessa Jumalaan. Se on luottamusta, jossa jättää omat tunteet syrjään, sen epävarmuuden, että miten tulee käymään, ja mikä on fiksua tehdä, jättää omat huolet Jumalan käsiin, siihen luottamukseen, että kaikki käy parhain päin. Usko säkin tää.




Kommentit

Suositut tekstit