Jeesus ja ennustukset sekä meille jätetty tehtävä

Jeesus tuli maailmaan todistaakseen, että Hän on Ihmisen Poika, ja että Hän ja Jumala ovat todellisia. Jeesuksella oli myös toinen tehtävä täällä maailmassa: Hän kuoli ristillä, jotta me ihmiset saisimme syntimme anteeksi ja pääsisimme taas yhteyteen Jumalan kanssa. Lue tämä ennustus: Jesaja 53:12. ”Sen tähden minä jaan hänelle osan suurten joukossa, ja väkevien kanssa hän saalista jakaa; sillä hän antoi sielunsa alttiiksi kuolemaan, ja hänet luettiin pahantekijäin joukkoon, hän kantoi monien synnit, ja hän rukoili pahantekijäin puolesta.” Tässä ennustus käy toteen:
 ”Silloin ristiinnaulittiin hänen kanssansa kaksi ryöväriä, toinen oikealle ja toinen vasemmalle puolelle.” Matteus 27:38. Jeesus nousi kolmantena päivänä ylös kuolleista. Tällä Hän todistaa ennustuksen todeksi, ennuksen jossa sanotaan ”Sillä sinä et hylkää minun sieluani tuonelaan etkä anna hurskaasi nähdä kuolemaa.” Psalmi 16:10. Ja tässä ennustus käy toteen: ”Mutta katso, Jeesus tuli heitä vastaan ja sanoi: "Terve teille!" Ja he menivät hänen tykönsä, syleilivät hänen jalkojaan ja kumartaen rukoilivat häntä.” Matteus 28:9. 

Täyttämällä ennustuksen ja ilmestyttyään opetuslapsille kuolemansa jälkeen, Hän todisti, että hän todella on ylösnoussut. Ja kolmen päivän päästä kuolemastaan Hänet nostettiin ylös taivaisiin. Kuten ennustuksessa sanotaan: Psalmi 68:19. ”Sinä astuit ylös korkeuteen, otit vankeja saaliiksesi, sait ihmisiä lahjaksesi: niskoittelijatkin joutuvat asumaan Herran Jumalan tykönä.”  Ja tässä ennustus toteutuu: Luukas 24:50-51. ”Sitten hän vei heidät pois, lähes Betaniaan asti, ja nosti kätensä ja siunasi heidät. Ja tapahtui, että hän siunatessaan heitä erkani heistä, ja hänet otettiin ylös taivaaseen.”

Jeesus kertoi opetuksissaan Jumalasta. Meidän tehtävämme on kertoa heistä molemmista, unohtamatta Pyhää henkeä: ”Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille.” Mark. 16:15. Jeesus jätti tämän tehtävän opetuslapsilleen, ja olemmehan mekin Hänen opetuslapsiaan, Pyhän Hengen kautta.

Pyhä Henki toimii uskovissa. Olen huomannut kuinka se toimii minussa. On tärkeää itse kokea tämä kaikki todeksi. Mutta kuten on sanottu: ”Usko syntyy kuulemisesta, mutta kuulemisen synnyttää Kristuksen Sana.” Room. 10:17


Lähteenä käytin tätä:
http://www.einoniemi.fi/media/tiedostot/ennustukset-jeesuksesta1.pdf


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Todistus

Kymmenen käskyä: Jumalan puhetta: Näin sinua rakastan

Vaikuttaako Jumala tekemisiimme?