Haussa työ- tai opiskelupaikka?

Nämä kysymykset ja erityyppiset työpaikkani voivat auttaa sinua löytämään tässä hetkessä sinulle sopivan työ- tai opiskelupaikan. Opiskella voi myös myöhemminkin. Itse olen 30-vuotias ja opiskelin 25-vuotiaana täysin uuden ammatin eli sosiaalialan ammatin. Oppia voi paljon myöhemmälläkin iällä. Olen valmistunut merkonomiksi 2012 ja sosionomiksi valmistuin nyt huhtikuussa 2023. Ja nyt kysymyksiin:

Pidätkö ihmisläheisestä työstä vai enimmäkseen tietokoneiden parissa tehtävästä työstä? Onko sulle tärkeää, että teet auttamistyötä?

Haluatko aktiivisesti jutella asiakkaiden kanssa? Vai haluatko välillä ollessasi töissä olla sosiaalinen ja sitten viettää omaa aikaa, kun siltä tuntuu? Teetkö myös niin? Tai onko se mahdollista työssäsi?

Haluatko olla toiselle henkisenä tukena ja auttaa arjen haasteissa vai auttaa esimerkiksi asiakkaan taloudellisessa hyvinvoinnissa?

Työ nuorisotyönohjaajana on sosiaalista ja palkitsevaa. Siinä ei tarvitse olla kokoajan suuna päänä tekemässä ja menemässä. Siinä ainakin minulla on sellainen tyytyväinen ja rauhaisa mieli enimmäkseen. Siinä voi myös välillä olla chillisti ja antaa nuorten touhuta keskenään.

Olen tehnyt töitä myös erityisohjaajana vammaisten ja autismikirjon omaavien ihmisten parissa. Siinä palkitsevinta on ne pienet onnistumiset. Ja työssä tunnet itsesi päivittäin tarpeelliseksi.

Olen myös tehnyt tallentajana töitä verotoimistossa. Se oli ihan ok työtä opintojen lomassa. Olin juuri valmistumassa yo merkonomiksi taloushallinto puolella ja tuo työ oli minulle mielekästä. Se oli kuukauden sopparin duuni ja työympäristö oli erittäin viihtyisä.

Työ kiinteistösihteerinä oli opettavaista ja pääsin käyttämään joitain vahvuuksiani hyväksi muun muassa sorminäppäryyttäni ja it-taitojani. Työssä aadin myös tiedotteita ja tarjouspyyntöjä, mitkä sujuivat isännöitsijän avustuksella hyvin. (Olin pienessä isännöintitoimistossa töissä, jossa isännöitsijä osallistui esim kirjanpitäjän ja vuokranvalvojan töiden apupariksi.) Siinä tuli aina välillä kohdattua ihmisiä kasvotusten, mutta suurin osa asiakaspalvelusta tapahtui sähköisesti ja puhelimitse.

Nykyinen työni sosiaaliohjaajana on kyllä mielekästä. Siinä pääsee auttamaan ihmisiä monenlaisissa asioissa. Toimin siinä vastaanottotiskillä kohdaten monen monta asiakasta päivän aikana. Välillä täytetään vastaanottoraha- ja bussilippuhakemuksia.

Eniten pidän työstä, jossa pääsen auttamaan ihmisiä. Apu voi olla lomakkeiden täyttämistä, neuvontatyötä, tukena olemista tai muuta sellaista. Entä mikä on sinun juttusi?


Eräs työpaikkani.


Kommentit

  1. Sinulla on kyllä todella paljon kokemusta eri aloilta, arvostan 👌

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!💛Musta on mukavaa kokeilla erilaisia töitä löytääkseni ns. sen oikean eli sen paikan, jossa voisin työskennellä useita vuosia. Tai sitten tehdä pätkätöitä 😊

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Hei ja kiitos!😊 olisi kyllä mukavaa tehdä töitä, jossa on ihmisten kanssa tehtävää työtä mutta myös koneen parissa rauhassa.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit