Kumpi ratkaisee, ulkoinen olemus vai sisin?

 Ennen kuin avasin Raamattuni, kysyin Jumalalta, mistä Hän tänään haluaa minulle puhua. Sitten avasin Raamattuni ja sieltä avautui Daavid ja Goljat -tarina. Okei Jumala, Sinä vastasit ja niin aloin tutkia asiaa.


Daavid on israelilainen eli Jumalan omaa kansaa. Kansaa, johon Jumala on mieltynyt ja joka luottaa Herraan. Daavid ihmettelee, kuinka Goljat, joka on filistealainen uskaltaa pilkata Jumalan taistelurivejä. "Daavid sanoi silloin lähellä seisoville miehille: »Mitä se siis saa, joka tappaa tuon filistealaisen ja pelastaa Israelin häpeästä? Mikä tuo ympärileikkaamaton filistealainen oikein on, kun hän uskaltaa pilkata elävän Jumalan taistelurivejä?» 1. Sam. 17:26 Daavid ei voi ymmärtää, eikö filistealainen pelkää Jumalan vihaa, kun hän tuolla lailla häpäisee israelilaisia.

Saul sanoi Daavidille, ettei usko tämän pystyvän voittamaan Goljattia. "Saul sanoi Daavidille: »Ei sinusta ole taistelemaan tuon filistealaisen kanssa. Sinähän olet vasta poikanen, ja hän on ollut soturi nuoruudestaan asti.»"
1. Sam. 17:33

Daavid sanoi taistelleensa leijonaa ja karhua vastaan ja silloinkin Jumalan pelastaneen hänet sillä hän tappoi molemmat. Hän sanoo myös, että Herra on hänen kanssaan taistelussa Goljattia vastaan ja että kyllä hän voittaa Goljatin Jumalan avulla.

Daavidille ei ollut edes mitään sotavarustuksia. Hän puki ne ylleen mutta koska ei voinut kulkea niissä hän riisui ne pois. "Saul puki Daavidin ylle oman sotapaitansa, pani pronssikypärän hänen päähänsä ja puki hänen päälleen haarniskan. Daavid sitoi vielä miekan vyölleen. Mutta näissä varusteissa hän ei pystynyt kävelemään, sillä hän ei ollut koskaan ennen käyttänyt sellaisia. Daavid sanoi Saulille: »Minä en voi näissä edes kävellä. En ole koskaan käyttänyt tällaisia.» Ja Daavid riisui ne yltään. 1. Sam. 17:38-39.

Daavid oli vain pieni ihminen verrattuna Goljat-jättiläiseen. Ulkoiselta olemukseltaan hän oli heiveröinen nuori pojankloppi. Mikä todennäköisyys sillä oli, että Daavid voittaisi hänet? Hänellä kuitenkin oli jotain mitä Goljatilta puuttui, nimittäin usko Jumalaan. Tällä kertomuksella Jumala näyttää, että mahdoton on mahdollista Häneen toivonsa laittaneilla ihmisillä.

"Mutta Daavid vastasi: »Sinä tulet minua vastaan mukanasi miekka, tappara ja keihäs, mutta minä tulen sinua vastaan Herran Sebaotin nimessä. Hän on sen sotajoukon Jumala, jota sinä olet pilkannut. Tänä päivänä Herra jättää sinut minun käsiini. Minä katkaisen kaulasi ja syötän sinut ja koko filistealaisten sotajoukon raadot taivaan linnuille ja villipedoille. Silloin koko maa saa tietää, että Israelilla on Jumala, ja koko tämä joukko tajuaa, että Herra voi auttaa ilman miekkaa ja keihästä. Sota on Herran vallassa, ja hän antaa teidät meidän käsiimme.»"
1. Sam. 17:45-47

"Kun filistealainen lähti tulemaan Daavidia kohti, Daavid ryntäsi juosten häntä vastaan, pisti kätensä laukkuun ja otti sieltä kiven. Hän linkosi sen ja osui filistealaista otsaan. Kivi puhkaisi otsan, ja filistealainen kaatui suulleen maahan. Näin Daavid voitti filistealaisen ilman miekkaa pelkällä lingolla ja kivellä, kaatoi hänet maahan ja otti hänet hengiltä." 1.Sam. 17:48-50

Usko on se pieni kivi, jolla kaadamme Goljatin. Usko Jeesukseen hädän hetkellä voi pelastaa meidät. Jumala yleensä auttaa kun käännymme Hänen puoleensa. Hän voi toki auttaa pyytämättäkin Pyhän Hengen välityksellä.

Tänään Fila Worshipilta ja Rodrico Campokselta ilmestyi biisi nimeltään Sankari. Ihastuin siihen välittömästi. Laulun sanoissa viitataan jättiläisen kaatamiseen. Jumala siis vahvisti tällä tavoin, että Hän puhui minulle.

 

Me ihmiset voidaan myös näyttää ulkoisesti heiveröiseltä, mutta sisin ratkaisee.

Kommentit

Suositut tekstit