Haasteet on tehty voitettaviksi

Tässä blogikirjoituksessani käsittelen etenkin 1. Samuelin kirjaa. Kerron Oscar Mäkisen saarnaa omien tulkintojeni kera.  

1.Sam 16:1-12. Menen eteenpäin ja tulen isommaksi. Näin Oscar Mäkinen kuvaa kyseisten raamatunkohtien sanomaa.

1. Sam. 16:7: Mutta Herra sanoi Samuelille: »Älä katso hänen kokoaan ja komeuttaan, sillä minä en hänestä välitä. Herra ei katso kuten ihminen. Ihminen katsoo ulkokuorta, mutta Herra näkee sydämeen.» Sanotaanhan eräässä toisessa Raamatun kohdassa, että heikkoudessa voima tulee esille.

16:12: Iisai lähetti miehiä hakemaan häntä, ja he toivat pojan mukanaan. Hän oli vielä parraton nuorukainen, kirkassilmäinen ja miellyttävän näköinen. Silloin Herra sanoi: »Tämä se on, voitele hänet!»

Tämä saa minut miettimään sitä, kuinka me kaikki olemme varmasti joskus tunteneet olomme heiveröisiksi jonkin asian suhteen. Olemme voineet vaikuttaa heikolta johonkin tehtävään, mutta kun Jumala varustaa tehtävään, pienestä tuleekin suurta. Meistä voi olla isoihin saappaisiin ajan myötä. Haasteet on tehty voitettaviksi ja niihin voimme tarttua yhdessä Jumalan kanssa turvallisin mielin.

Oscar Mäkinen sanoo, että meillä on mahdollisuus joko jäädä pieneksi, kykenemättömäksi tai voimme päihittää haasteen ja nousta sen yläpuolelle.



1.Sam 17:1-8
17:26-37

1. Sam. 17:37: Daavid sanoi vielä: »Herra, joka pelasti minut leijonan ja karhun kynsistä, pelastaa minut myös tuon filistealaisen käsistä.» Silloin Saul sanoi Daavidille: »Mene, Herra olkoon sinun kanssasi!»


Joka taistelu on mahdollisuus meille kaikille. Ylistää Jumalaa. Se on mahdollisuus luottaa Jumalaan. Jos luotamme siihen, että Jumala hoitaa asiat kuten viimeksi, miksemme luottaisi Häneen taas. Näin saarnaa Oscar.

Sinä et voi rajoittaa Jumalaa, mutta voit rajoittaa Hänen vaikutustaan elämässäsi sanoo Oscar. Luottamalla ja turvautumalla Häneen selviämme mistä tahansa.

Ps. 34:9: Katsokaa, nähkää omin silmin! Maistakaa, katsokaa Herran hyvyyttä! Onnellinen se, joka turvaa häneen. Tähän Psalmin kohtaan Oscar viittaa.

Mitä jättiläisiä meidän pitää kohdata, jotta voimme nousta niiden yläpuolelle? Meidän täytyy kohdata taisteluita, jotta jättiläinen meissä voi nousta. Voimme tulla siksi ihmiseksi, johon Jumala on meidät tarkoittanut.



Kommentit

Suositut tekstit