Kuntavaaleissa äänestäminen

Eilen pakkasin reppuuni mukaan passin sekä kuntavaalikirjeen. Puin kypärän päähän ja eikun pyörän selkään. Ei mennyt kauaa, kun olin jo äänestyspaikalla. Näytin passiani sitä pyydettäessä ja minut ohjattiin äänestyskoppiin.

Noin viikko sitten, isäni näytti minulle erään hyvän ehdokkaan. Pidin äänestysnumeron mielessäni. Kun olin äänestyskopissa, katsoin listaa ja siellä saman numeron kohdalla oli aivan eri nimi. Mietin, että minkä numeron siihen sitten laitan. Päädyin ratkaisuun, etten äänestäisi nyt hätiköiden ketään. Menin ulos kopista ja kerroin tulevani joku muu päivä äänestämään. Etsin puhelimellani netistä vaalikoneen ja aloin vastaamaan sen kysymyksiin. Menin istumaan lähikahvilaan, jossa kahvin äärellä vastasin kysymyksiin. Löysin vaalikoneen avulla hyvän ehdokkaan. Palasin takaisin ennakkoäänestyspaikkaan ja nyt minulla oli numero, jonka laitoin paperiin.

Pidin instagramissani kyselyn, jossa kysyin, että käyvätkö seuraajani äänestämässä yms. Kolmestakymmenestäkahdesta 24 käy äänestämässä ja 8 vastasi ettei käy. Samasta määrästä kuusi olivat jo äänestäneet. Kolmestakymmenestäyhdestä 15 vastasi käyttävänsä vaalikonetta ehdokkaan löytämisessä. Hyvä, että suurin osa teistä äänestää, vielä kun saisi kaikki äänestämään.

Olisi tärkeää, että kaikki äänestäisivät. Jokaisen ääni, kun on tärkeä. Ja tosiaan voi olla juuri sinun äänestäsi kiinni, että hyvä tyyppi pääsisi vaikuttamaan. Joten äänestä ihmeessä. Jos on vaikeaa löytää ehdokas, niin käytä vaalikonetta apuna. Itsekin käytän sitä. Kyllä ehdokkaat voivat oikeasti viedä asioita eteenpäin eikä ainoastaan puhu siitä, mitä tekisivät.


                                       @xonecole

Kommentit

Suositut tekstit