Samaa Habib - Kasvokkain Jeesuksen kanssa -kirjasta

Tässä on pieni maistiainen tästä Kasvokkain Jeesuksen kanssa -kirjasta.

"Minusta on ihmeellistä, että Jumala puhuu jopa sukuluettelossa esiintyvien nimien kautta:

Aadam merkitsee "ihminen"
Seet merkitsee "asetettu" (toimeen)
Enos merkitsee "kuolevainen"
Kainam merkitsee "suru"
Mahalalel merkitsee "siunattu Jumala"
Jared merkitsee "on tuleva alas"
Hanoi merkitsee "opetus"
Metusalah merkitsee "Hänen kuolemansa tuo"
Lemek merkitsee "toivoton"
Nooa merkitsee "lohdutus, levätä"

Ihminen, toimeen asetettu ja kuolevainen, joka kantaa surua, siunattu Jumala, on tuleva alas, opettamaan, ja Hänen kuolemansa tuo toivottomuuteen lohdutuksen ja levon = Jeesus! JHVH-JAHVE, joka merkitsee: "Katsokaa kättä, katsokaa nauloja!""
s. 101

"Minua parantumiseni ei yllättänyt. Pidin sitä normaalina. Eikö Jeesus ollut sanonut Markuksen evankeliumin jakeessa 16:18: "He panevat kätensä sairasten päälle, ja ne tulevat terveiksi"? Olin uskoon tultuani nähnyt jo monia ihmeitä." s. 103

s.133
Hän on myös muutoksen Jumala. Myöhemmin sama mies, joka oli ollut himon vallassa ja sitten puolustanut Adilaa, alkoi itsekin käydä seurakunnassa. Jeesus alkoi muuttaa hänen sydäntään ja mieltään.

s. 145
..."Inkarnaatiossa Jumalasta tuli ihminen ja Hän sai ruumiillisen muodon. Koska Hän on suuri Luoja-Jumala, kaikki on Hänelle mahdollista. Jeesus Kristus on siis sekä täydellisesti Jumala että täydellisesti ihminen."

s. 160
Samoin kuin Joosefille kävi Raamatussa (ks. 1.Moos. 50:19-20), veljeni olivat pettäneet minut, mutta luotin siihen, että Jumala kääntäisi kaiken pahan hyväksi. Tartuin tiukasti lupaukseen Roomalaiskirjeen jakeessa 8:28: "Mutta me tiedämme, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat, niiden, jotka hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut."

s. 161
..."Tunsin Pyhän Hengen osoittavan minulle, että jos yrittäisin itse puolustaa itseäni, Hänen kätensä olisivat sidotut, mutta jos antaisin olla ja luottaisin Häneen, Hän suojelisi minua."

s. 191
"Ymmärsin, ettei mikään, mitä minulla oli, ollut omaani. Elämäni ja tulevaisuuteni, ystäväni ja perheeni, taivas ja maa, kaikki kuuluivat Herralle."

s. 197
"Jeesus puhui sydämelleni sanoen: "Samaa, olen täällä sinun kanssasi. En jätä sinua koskaan. Olen aina kanssasi, aina loppuun saakka. Älä pelkää."

..."Oli helppo ylistää Häntä silloin, kun kaikki sujui hyvin. Silloin, kun Hänen ylistämiensä on uhraus, koettelemusten ja vaikeiden olosuhteiden keskellä, on uskoa kasvattavien läpimurtojen aika.

Ylistys on todellista sodankäyntiä hengellisessä ulottuvuudessa, kuten apostoli Paavali koki vankilassa:

Keskiyön aikaan Paavali ja Silas rukoilivat ja laulaen ylistivät Jumalaa, ja toiset vangit kuuntelivat heitä. Yhtäkkiä tuli raju maanjäristys. Vankilan perustukset järkkyivät, kaikki ovet lennähtivät auki, ja kaikkien kahleet irtosivat.
Apostolien teot 16:25‭-‬26 FB92

 

Kommentit

Suositut tekstit