Pidä oma pääsi

Mitä jos sinulla olisi niin hyvä itsetunto, että muiden mielipiteet eivät vaikuta omiin mielipiteisiisi tai toimintaasi niin paljoa? 

Sointu Borg puhuu hyvin siitä, että ei anna toisen ihmisen tehdä päätöksiä puolestaan ja ettei alistu toisen tahtoon. Meidän ei tule hakea kaikkien ihmisten hyväksyntää.


Energiat tarttuvat helposti ja tunnetilat. Ne saattavat vaikuttaa omiin päätöksiimme.
Kiltteys josta tulee liiallinen myöntyväisyys, etkä aidosti tuo itseäsi esille. Se on raskasta itsellemme, kun kupin pitäisi olla täynnä ja ylitsevuotava eikä tyhjä, kuten Peppiina Meronen painottaa. Onneksi voi kehittää kovuutta. Oma päänsisäinen pyörremyrsky voidaan seulata hyödylliseksi toiminnaksi, sanoo Sointu.

Meille ei opeteta rajojen vetoa, sanoo Sointu Borg. Se olisi hyvä taito oppia. Meidän tulee asettaa itsemme muiden edelle eikä toisinpäin, hän jatkaa. Olemme oman elämämme tärkein henkilö, ja sen tulisi näkyä. Meidän tulisi löytää itsellemme sopivat rajat eikä elää muiden ehdoilla. Pidetään oma päämme.

"On utopiaa yrittää miellyttää kaikkia samanaikaisesti ", sanoo Sointu.  Ja ettei ole mahdollista elää stressivapaata elämää. Sointu kehottaa, että meidän tulisi jättää herjaukset ja tarpeettomat kritiikit omaan arvoonsa. Monesti kuitenkin kommentit menevät ihon alle ja ne satuttavat. Itse olen ehkä vähän kovempi suodattamaan paskapuhetta, mutta ei minusta ole mukavaa kuunnella jotain kritiikkiä etenkään ihmisiltä, jotka toimivat kaksinaismoralistisesti: Puhuvat yhtä ja tekevät toista.

Itse olen kohdannut kieroiluja monelta eri taholta. En jaksa sellaista yhtään. Joskus olen suodattanut sitä paskaa, vaikka ei olisi kannattanut. Sittemmin olen jättänyt sellaiset ihmissuhteet taakse päin. Itselleni on vaikeaa tuoda esille asioita, jotka ovat epämiellyttäviä, kuitenkin toisinaan se sujuu ihan hyvin. Meidän tulisi osata tuoda esille ajatuksemme rehellisesti ja rohkeasti. Oli sitten asiamme epämukava kertoa.

Vaikka monet ihmiset haluaisivat sinun tekevän tietyllä tavalla, ei sinun täydy alistua siihen. Tiedän kokemuksesta kuinka rasittavaa ja raskasta sellainen manipulointi on. Sellainenkin rasittava juttu on kuin epäsuora viestintä, jossa sana kirii ja näkyy somessasi, mutta silloin voit unfollata nämä ihmiset. Onneksi. Et välitä heidän mielipiteistään, kun et niitä näe.

Monesti teemme asioita sen takia, koska haluamme näyttää muille jotain hienoa, mitä olemme ja omistamme. Emmekä tee sitä itsemme takia. Näin sanoo haastateltava 9.:ssä luvussa. Eli välitämme liikaa muiden mielipiteistä, koska teemme asioita heidän takiaan. Oli se sitten upea Louis Vuittonin laukku, jonka hankit muille näyttääksesi, etkä ennen kaikkea itseäsi varten.

Urheilija Lotta Harala on hyvä esimerkki siitä, kuinka muiden mielipiteet eivät paina maahan. Hän oli pitkään terveydellisistä syistä poissa urheilumaailmasta. Monet eivät enää uskoneet hänen pääsevän takaisin urheilun pariin. Lotta näytti näille, että hän on tullut takaisin ja jopa teki oman ennätyksensä aitojenjuoksussa nyt 2,5 vuoden jälkeen. Harala opettaa, ettei kannata uskoa muita vaan luottaa itseensä. Ei muut tiedä sinua paremmin.

Mielestäni meidän tulisi laatia itse omat pelisääntömme Jumalan Sanaa mukaillen ja kunnioittaa Hänen ohjenuoraansa. Ainoa olento kenen hyväksyntää tarvitsemme, on Jumala. Muilla ei ole niin väliä.

Mutta kuinka moni ihminen oikeasti pystyy elämään näin? Kuinka monen mieli tavoitteleekin vain ja ainoastaan Jumalan hyväksyntää? En usko, että monikaan.  Eikä se haittaa, kunhan ei riko Jumalaa vastaan.

 


Kommentit

Suositut tekstit