Uskomuksista

Uskomukset sekä niihin liittyvät tunteet ja ajatukset ovat osa meitä, eikä niiden irrottaminen meistä tai sulkeminen mielen ulkopuolella tapahdu noin vain. Onkin ongelmallista yrittää kontrolloida ajatuksia ja tunteita täydellisesti. Yleistä on, että kontrolliyritykset saavat aikaan tilanteen, jossa joitakin tunteita tai ajatuksia pyritään estämään tulemasta mielen päälle, jolloin niiden valta meihin kasvaa entisestään. (Pihlaja 2018, s. 147.)

Whatever you fear the most has no power – it is your fear that has the power. Sillä mitä pelkäät eniten ei ole voimaa – se on pelkosi, jolla on se voima. Kuvan, jossa tämä teksti lukee ,julkaisi Roosa Rahkonen. Saatamme uskoa, ettemme pysty tekemään jotain asiaa, vaikka se onkin vain se tunne, joka väittää niin, Olisikin hyvä uskaltaa toimia tunteista huolimatta ja voittaa pelkonsa. Pystymme siihen. Mitä mielellemme syötämme, se kasvaa.


Mieti, haluatko pitää kiinni uskomuksestasi vai päästää irti siitä. Opettele myös arvioimaan, pitääkö se todellisuudessa paikkansa. Tiedostaessasi uskomuksesi, on sinulla valta valita, millä tavoin siihen suhtaudut. Voit päättää siis sen, ettet anna uskomuksesi ohjata toimintaasi, vaan saat toimia niin kuin sinulle on mieluisinta. (Pihlaja 2018, s. 147.) Esimerkiksi pelkään töissä olevani ihan surkea. Haluan päästä irti tästä uskomuksesta ja luottaa itseeni ja siihen mitä teen. Aion pyytää apua aina kun sitä tarvitsen, jotta kehityn työssäni. On minun, asiakkaiden sekä muiden työntekijöiden etu, että taidan hommani. Osaan hyvin ja tulen onnistumaan vielä paremmin.








Kommentit

Suositut tekstit