Siirry pääsisältöön

It will be better tomorrow

Kirja: Ann Voskamp – Lahjoista suurin s. 94-98 ja omia ajatuksiani tähän liittyen.

Joosefin veljet olivat kateellisia hänelle, koska heidän isänsä piti Joosefista enemmän kuin heistä. Siksi he tekivät kamaluuksia Joosefille. mm. myivät Joosefin orjaksi Egyptiin. Joosefin tarinan lopussa Joosef pääsee kuninkaan neuvonantajaksi eli hyvään asemaan ja antaa veljilleen anteeksi. 1. Moos. 37, 39, 43,45,50. (Voi lukea myös  1.Moos. luvut 37-50 kokonaan.)

Joosef koskettaa ohutta kohtaansa. Hän tunnustelee vaikeuttaan ja näkee syvemmälle sanoessaan veljilleen: ”Te kyllä tarkoititte minulle pahaa, mutta Jumala käänsi sen hyväksi.” ”Sitä, mikä tuntui repivän sinut rikki, Jumala käyttää hyväksesi.”

Voit olla juuri sellainen kuin olet, perheesi voi olla kuin Joosefin – pettureita ja pahoinpitelijöitä – tai niin kuin Jaakobin, joka petti isänsä, karkasi ja kuljeskeli. ”Mutta tästä sotkuisesta sukupuusta Jumala synnytti Messiaan. Minkä oli tarkoitus olla pahaa, Jumala muutti hyväksi, ja mikä tahansa uhkaa haavoittaa sinua, olet aina turvassa Jumalan sylissä.”… Kannattaa turvautua häneen. Jumala ei ole koskaan kaukana, ei voimaton, ei etäinen!

Jeesus joutui kärsimään tähtemme, mutta hänenkin kärsimyksensä sai loppunsa. Hän on Jumalan Ainoa Poika, ja Hän sai paikan taivasten valtakunnasta, Jumalan oikealta puolelta.

Sinä siellä maailman laidalla, kuiskaa uhmaten repeytyneiden kohtien läpi: ”Kaikki on armoa.”

Vaikka meillä olisi kuinka vaikeaa nyt, niin se ajan mittaan helpottuu. Tulevaisuus on valoisampi. (Kyllä asiat yleensä helpottuvat ajan kanssa.) Joosefin tarinassa Joosefille siunaantuu hyviä asioita kärsimyksestään. Eli tässä meidän elämässämme, kun koemme kärsimyksiä voimme olla varmoja siitä, että siitä siunaantuu jotain hyvää. (Room. 8:28) Mieleeni ei tule yhtäkään Raamatun henkilöä, jolle ei olisi siunaantunut hyvää, kun hän seurasi Jumalan tahtoa.

Emme ehkä koskaan pääse eroon elämämme kipukohdista ainakaan täällä maan päällä, mutta Jumala ei salli meille enempää vaikeuksia kuin pystymme kantamaan. En tiedä pääsikö Joosefkaan irti täysin kärsimyksistään, ehkä pääsi, sillä onhan Jumalalla kaikki valta, että hän pystyy parantamaan kaiken. Tai ehkei päässyt, mutta Jumala auttoi Joosefia kestämään sen taakan. 1.Kor.10:13.  Ja kumminkin Joosefille siunaantui hyvää. Uskosta Jumalaan ja Jeesukseen Kristukseen voimme olla varmoja siitä, että parempi huominen koittaa taivaassa. (Ef 2:8) Viimeistään taivaassa pääsemme eroon kaikista kärsimyksistämme. Ilm. 21:4. ”ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt."

Tiivistys: Kun uskoo Jumalaan ja noudattaa hänen Sanaansa, on valoisa tulevaisuus (vaikeuksista siunaantuu hyvää). Jumala voi auttaa myös ei-uskovia vaikeuksissaan ja siunata hyvää heille, mutta tie taivaaseen (loputtomaan hyvään huomiseen) käy ainoastaan Jeesukseen uskomalla.


Kommentit

  1. Todella hyvä teksti siitä kuinka kärsimys voi lopulta kääntyä hyväksi kun turvautuu Jumalaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tulevalle aviomiehelleni

Edellytyksiä:
-Olet uskovainen (kun rukoilen niin eiköhän Jumala järjestä, että olet uskossa)
-Arvostat mua. Mäkin lupaan arvostaa sua
-Kun tulee vaikeeta, et oo heti lyömässä hanskoja tiskiin, en mäkään.
-Rakastat mua ja olet kanssani kunnes kuolema meidät erottaa. Mä myös sua ja sama päämäärä.
-Vahvistat mua uskossa ja mä sua.

Ei se mitään vaikka meille tulis erimielisyyksiä. Ei kaikesta voi olla samaa mieltä, mutta eiköhän löydetä joku hyvä ratkaisu tilanteessa kuin tilanteessa.

<3:llä tuleva vaimosi Eveliina

Armolahjoista

Olin eilen 8.7.2018 helluntaiseurakunnassa. Siellä pappi puhui armolahjoista. Hän pisti meidät miettimään sitä, että olemmeko pyytäneet näitä armolahjoja Jumalalta vai että meillä on armolahjoja, mutta emme vain uskalla käyttää niitä. Aloin miettiä, että mitä armolahjoja minulla on. Raamatusta löytyy ainakin kohdista 1.Kor. 12:4-11 ja Room. 12:6-18, että mitä armolahjat oikein ovat. Nämä kohdat löydät alta.
Mietin, että mitä armolahjoja minulla on. Olen saanut tiedon sanoja monta kertaa. Luulen, että minulla on myös rohkaisemisen lahjoja. Esimerkiksi, kun kirjoitan tänne blogiini juttuja, mitä Jumala on tehnyt elämässäni, niin rohkaisen niillä muita, että Jumala kyllä kuulee rukouksemme ja jopa huokauksemmekin. Tästä minulla on esimerkki: Olin lapsenvahtina serkkuni lapselle. Serkkuni toi omenoita ja päärynöitä. Mietin, että enhän voi kuoria niitä sillä minulla ei ole kuorimaveistä. Menin serkkuni lapsen kanssa kaverilleni. Istuimme keittiössä, ja kaverini kertoi minulle, että hänellä …

Teaseri Stereo Love -kirjastani

Tässä on teaseri kirjastani. Kirjassa on viisi lukua: Alkuteksti, luku I, luku II, luku III ja luku IV

Poimittu I luvusta 
Emma ”Hei, arvaapa mitä", kerron Heidille. ”Joskus muutama päivä myöhemmin siitä Ralfin rekisterikilven tuijottamisesta Ralf ajoi autolla parvekkeemme alla olevan parkkialueen kulmaan. Siinä hän pysähtyi, ajoi eteenpäin ja pysähtyi taas. Rekisterinumeron päälle syttyi valo aina hänen pysähtyessään.” ”No jo on outoo”, vastasi Heidi. ” Mä uskon, et Ralf tarkoituksellaan pysäytteli autoaan, näytelläkseen rekisterinumeroaan, koska halus näin kertoa mulle, että näki mun tuijottavan hänen autonsa suuntaan muutama päivä sitten.” ”Vaikuttaa todennäköiseltä”, vastasi Heidi”. ”Mä oon varma siitä.”
Ralf Nyt, kun Emma tietää autoni, aion hyödyntää tätä uudessa suunnitelmassani. Suunnitelmani on mennä huomenna Emman parvekkeen lähelle ja laittaa pitkät valot päälle ja pois, jotta hän tunnistaa minut autoni perusteella. Tunnen Emman luokkakaverin Eetun, joka kertoi minulle, milloin h…