Australian matka

Vanhempani, serkkuni ja paras kaverini tulivat saattamaan minua lentokentälle. Olipas haikeat hyvästelyt siinä lentokentällä. Tämä oli eka matka, jonka tein yksin.
Edellispäivänä menin karaokebaariin viettämään aikaa parin tuttavani kanssa, jotta saisin Australian aikaeroa kiinni. Aikaeroa olisi 9 tuntia.

Minua oltiin vastassa Brisbanen lentokentällä kyltin kanssa. Kun pääsimme luhtitaloon, jossa tulisin yöpymään, minulle näytettiin huoneeni. Siellä oli kiva tervetuliaiskortti ja pieni lahja; Australia kynä, saippua ja sanakortti. Kortissa lukee: ”Welcome Eveliina! We are so excited to have you join us for a bit; thanks for coming and serving us here at the Gold Cast! We hope ypur time with us will be one of blessing and deep growth with God. Please make yourself at home and don’t hesitate to ask if you need anything. :) Love YWAM Gold Coast”. Siinä sanakortissa, jonka sain lukee näin: “Cast your cares on the Lord and He will sustain you; He will never let the righteous fall. Psalm 55:22”

Kanssani asui monta kämppistä. Kaikki olivat naisia. Välillä luonamme vieraili miehiä. Kaikki muut paitsi minä, olivat joko oppilaita opetuslapseuskoulussa tai sitten niitä työntekijöitä. Tehtäviini kuului auttaa ruuan valmistuksessa opetuslapseuskoulun väelle ja kerran siivosin keittiön jääkaapin ja opetustalon. Kaikki ihmiset siellä olivat tosi ystävällisiä ja auttavaisia! Suosittelen sitä paikkaa.

Jossain vaiheessa muutin asumaan muutamien miesten ja muutaman naisen kanssa. Siellä tutustuin Jasoniin ja muuhun talon väkeen. Jason on hyvä kokki! Hän teki hyviä ruokia. Söin mm. hänen tekemää sushia. Harmi, kun hänen tekemä tiramisukakku oli loppu kun pääsin kämpille. :(

Jasonin tekemä sushi.

YWAMissä laulettiin hyviä lauluja, kuten Our God ja You Make Me Brave. Ylistimme kämppäni porukan kanssa, se oli tosi kivaa! Innostuin jossain vaiheessa heräämään tavallista aikaisemmin, jotta ehtisin lukemaan Raamattua, ennen lähtöä opetustalolle. Tätä innostuin tekemään myös koti-Suomessa ainakin viikon tai pari ja kuuntelin myös sitä ylistysmusiikkia kotona.

Yhtenä päivänä kävin jossain Brisbanen lähellä olevassa eläintarhassa. Menin käymään siellä yksin. Sain sinne kyydin. Tutustuin eläintarhan ruokapaikassa pariin minun ikäiseeni naiseen. He kertoivat olevansa kotoisin Malesiasta, ja minä kerroin olevani Suomesta. Oli mukavaa saada seuraa joiden kanssa kiersin siellä eläintarhassa.

Tein joka päivä itselleni helppoa ruokaa, kuten kanaa ja nuudelia tai sitten jotain muuta. Yhtenä päivänä halusin kävellä sinne opetustalolle. Yleensä aina menimme sinne autolla. Eksyin pari kertaa, mutta en pahasti. Löysin parin mutkan kautta perille. Kävin ostamassa jonkun hyvän Aussie pizzan. Kun olin syönyt pizzan, lähdin kävelemään takaisin kämpilleni.
Kuva matkani varrelta opetustalolta kämpilleni.


Eräs kämppikseni rukoili puolestani. Hän sanoi, että Jumala halusi minun tulevan Australiaan saadakseni rohkaisua. Kun pääsimme kämpille tämä kämppis sanoi minulle, että Jumalalla on kaksi Raamatun jaetta minulle. Ne ovat Jes 55:6-13 ja Euf. 3:20. Kun matkani alkoi lähestyä loppua, kävin yhden kämppikseni kanssa ostelemassa tuliaisia jostain ostoskeskuksesta perheelleni ja ystävilleni.

Viimeisenä päivänäni hyvästelin kämppikseni ja minut vietiin lentokentälleni. Jason ja pari muuta kämppistäni tulivat saattamaan minua.

Oi että, kyllä siellä Australiassa oli ihanaa! Aurinko paistoi siellä niin kovasti, että yöllä piti olla tuuletus päällä. Kyllä se piristi, kun sain olla Australiassa melkein kolme viikkoa. Olo oli ihanan virkeä kun pääsin takaisin Suomeen, kylmään ja ei aurinkoiseen talveen.Opetustalon pihaa. 

Kuva kämpiltäni. 

Kuva kämpiltäni.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Todistus

Kymmenen käskyä: Jumalan puhetta: Näin sinua rakastan

Vaikuttaako Jumala tekemisiimme?