Joskus menetys on hyväksi

Joidenkin asioiden arvon tajuaa vasta sitten, kun menettää sen tai jotain muuta. Esimerkiksi terveyden, kavereiden jne. Saatamme usein pitää niitä asioita itsestäänselvyytenä. Sen, minkä Jumala on meiltä ottanut pois, voi Hän tuoda takaisin tai antaa tilalle muuta hyvää. Esimerkiksi karsia pois huonot kaverisuhteet ja tuoda tilalle parempia kavereita. Ja myös näyttää ketkä kaverit pysyvät vierelläsi vaikeina aikoina, niin näin Jumala näyttää meille, ketkä ovat meidän tosiystäviä. Sitten osaamme arvostaa näitä ystäviämme aivan uudella tavalla. Kaikki minkä Hän tekee, tekee Hän meidän parhaaksemme:

Hebr. 12:5-11
5. ja te olette unhottaneet kehoituksen, joka puhuu teille niinkuin lapsille: "Poikani, älä pidä halpana Herran kuritusta, äläkä menetä toivoasi, kun hän sinua nuhtelee;
6. sillä jota Herra rakastaa, sitä hän kurittaa; ja hän ruoskii jokaista lasta, jonka hän ottaa huomaansa".
7. Kuritukseksenne te kärsitte; Jumala kohtelee teitä niinkuin lapsia. Sillä mikä on se lapsi, jota isä ei kurita?
8. Mutta jos te olette ilman kuritusta, josta kaikki ovat osallisiksi tulleet, silloinhan te olette äpäriä ettekä lapsia.
9. Ja vielä: meillä oli ruumiilliset isämme kurittajina, ja heitä me kavahdimme; emmekö paljoa ennemmin olisi alamaiset henkien Isälle, että eläisimme?
10. Sillä nuo kurittivat meitä vain muutamia päiviä varten, oman ymmärryksensä mukaan, mutta tämä kurittaa meitä tosi parhaaksemme, että me pääsisimme osallisiksi hänen pyhyydestään.
11. Mikään kuritus ei tosin sillä kertaa näytä olevan iloksi, vaan murheeksi, mutta jälkeenpäin se antaa vanhurskauden rauhanhedelmän niille, jotka sen kautta ovat harjoitetut. 

Usein vasta jälkikäteen ymmärrämme, että menestyksemme olikin vain hyväksi. Esimerkiksi, kun olemme sairastuneet vakavasti ja sitten kun tulemme terveeksi osaamme arvostaa terveyttämme enemmän. Silloin ymmärrämme, ettei terveys ole itsestäänselvyys.

Kommentit

Suositut tekstit