Siirry pääsisältöön

Lähimmäisen rakkaudesta

Tämä kirjoitukseni on pastoriksi opiskelevan Ari Lepistön saarnasta.

Kun antaudut Jumalalle ja toteutat Hänen tahtoaan niin olet siunauksena muille ja saat siunauksen itse. Ja Jumalan lapsina meidän tulee rakastaa toinen toisiamme. Jumalan antamalla rakkaudella pystymme rakastamaan muita. Jos emme täytä Jumalan tahtoa toisiemme rakastamisessa vaan itsemme, se on kuin lamppu jonka ympäröimme jollain mikä ei saa lamppua kunnolla täyttämään sen tehtävää eli valaisemaan. Eli meidän tulee rakastaa toinen toisiamme eikä vain keskittyä omiin tarpeisiimme.
-Jumalan avulla pääsemme erilaisista riippuvuksista, sekä hyvistä että huonoista.

Tämä kuvaa sitä kuinka meidän kristittyjen tulee luopua tai ainakin rajoittaa joitakin turhia asioita elämässämme jotta Jumalan voima pääsee virtaamaan meissä kussakin kristityssä mahdollisimman kirkkaasti. Se on just näin meidän elämässämme huonot ja hyvät riippuvuudet kun jokin asia esiintyy meidän päivittäisessä elämässämme liikaa niin silloin se voi paisua hengellisesti liikaa.  Kun Ari Lepistö esitti vertauksen just siitä että kun hyvää asiaa esiintyy liikaa elämässämme niin silloin se himmentää meidän sisäistä valoamme ettemme voi kirkastaa niin Jeesusta ennen kuin kiinnitämme huomiota meidän turhiin asioihin ja alamme poistamaan turhia asioita elämästämme sitä mukaa kun pyhä henki kehottaa meitä tekemään niin. Tärkeää on oppia jakamaan omasta muille oli kyse sitten omaisuudesta, ajatuksista, kodista ja muista asioista joita pyhä henki pyytää meitä jakamaan. Autuaampi on antaa kuin ottaa.

(Oma ajatukseni:) Hyviä riippuvuuksia voi olla ystävät. Esim on saanut lähetyskutsun kauas eri maahan ja pitkäksi ajaksi ja siihen tarttuminen vie pois ystävien läheltä. Jumala voi auttaa meidät kestämään sen tuoman eron ja tarttumaan lähetystyöhön. Esimerkkinä voi ajatella lähetystyön tilalla esim muuton jonkun muun työn perässä tai esim opiskelun perässä eri paikkakunnalle.

Tämän saarnan piti Ari Lepistö 28.1.2018.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tulevalle aviomiehelleni

Edellytyksiä:
-Olet uskovainen (kun rukoilen niin eiköhän Jumala järjestä, että olet uskossa)
-Arvostat mua. Mäkin lupaan arvostaa sua
-Kun tulee vaikeeta, et oo heti lyömässä hanskoja tiskiin, en mäkään.
-Rakastat mua ja olet kanssani kunnes kuolema meidät erottaa. Mä myös sua ja sama päämäärä.
-Vahvistat mua uskossa ja mä sua.

Ei se mitään vaikka meille tulis erimielisyyksiä. Ei kaikesta voi olla samaa mieltä, mutta eiköhän löydetä joku hyvä ratkaisu tilanteessa kuin tilanteessa.

<3:llä tuleva vaimosi Eveliina

Armolahjoista

Olin eilen 8.7.2018 helluntaiseurakunnassa. Siellä pappi puhui armolahjoista. Hän pisti meidät miettimään sitä, että olemmeko pyytäneet näitä armolahjoja Jumalalta vai että meillä on armolahjoja, mutta emme vain uskalla käyttää niitä. Aloin miettiä, että mitä armolahjoja minulla on. Raamatusta löytyy ainakin kohdista 1.Kor. 12:4-11 ja Room. 12:6-18, että mitä armolahjat oikein ovat. Nämä kohdat löydät alta.
Mietin, että mitä armolahjoja minulla on. Olen saanut tiedon sanoja monta kertaa. Luulen, että minulla on myös rohkaisemisen lahjoja. Esimerkiksi, kun kirjoitan tänne blogiini juttuja, mitä Jumala on tehnyt elämässäni, niin rohkaisen niillä muita, että Jumala kyllä kuulee rukouksemme ja jopa huokauksemmekin. Tästä minulla on esimerkki: Olin lapsenvahtina serkkuni lapselle. Serkkuni toi omenoita ja päärynöitä. Mietin, että enhän voi kuoria niitä sillä minulla ei ole kuorimaveistä. Menin serkkuni lapsen kanssa kaverilleni. Istuimme keittiössä, ja kaverini kertoi minulle, että hänellä …

Teaseri Stereo Love -kirjastani

Tässä on teaseri kirjastani. Kirjassa on viisi lukua: Alkuteksti, luku I, luku II, luku III ja luku IV

Poimittu I luvusta 
Emma ”Hei, arvaapa mitä", kerron Heidille. ”Joskus muutama päivä myöhemmin siitä Ralfin rekisterikilven tuijottamisesta Ralf ajoi autolla parvekkeemme alla olevan parkkialueen kulmaan. Siinä hän pysähtyi, ajoi eteenpäin ja pysähtyi taas. Rekisterinumeron päälle syttyi valo aina hänen pysähtyessään.” ”No jo on outoo”, vastasi Heidi. ” Mä uskon, et Ralf tarkoituksellaan pysäytteli autoaan, näytelläkseen rekisterinumeroaan, koska halus näin kertoa mulle, että näki mun tuijottavan hänen autonsa suuntaan muutama päivä sitten.” ”Vaikuttaa todennäköiseltä”, vastasi Heidi”. ”Mä oon varma siitä.”
Ralf Nyt, kun Emma tietää autoni, aion hyödyntää tätä uudessa suunnitelmassani. Suunnitelmani on mennä huomenna Emman parvekkeen lähelle ja laittaa pitkät valot päälle ja pois, jotta hän tunnistaa minut autoni perusteella. Tunnen Emman luokkakaverin Eetun, joka kertoi minulle, milloin h…