Kongon matka

Matkustin serkkuni ja hänen tyttönsä kanssa Kongoon Kinshasaan vuonna 2015 heinäkuussa. Serkkuni on kasvattisiskoni, hän siis muutti meidän luoksemme, kun hän oli vain 10 vuoden vanha. Meillä on 7 vuotta ikäeroa, serkkuni oli silloin 29 vuotta ja minä 22 vuotta ja hänen tyttärensä 4 vuoden ikäinen. Olin käynyt viimeksi Kongossa 3 vuotiaana ja serkkuni ei ollut nähnyt vanhempiaan ja sisaruksiaan melkein 20 vuoteen. Eli todella pitkään aikaan!

Meitä oltiin vastassa lentokentällä. Siellä oli serkkuni vanhemmat ja sisko Brunel. Oli mukava nähdä heitä! Menimme auton kyytiin ja kun pääsimme perille, auto ajoi aivan serkkuni vanhempien pihalle, jonne oli vaikea päästä autolla, tie kun oli pomppuinen ja aika ahdas, ei mitenkään hyvä autolle. No mutta selvisimme perille! Siellä näin muut serkkuni. Oli ihanaa nähdä heidät pitkästä aikaa!

Raahasimme tavaramme toisen setäni asunnolle, hän asuu lähellä perheensä kanssa. He luovuttivat käyttöömme talon toisen makuuhuoneen. Siellä ja toisessa makuuhuoneessa on sänky. Serkkuni nukkuivat lattialla tai sohvilla.
Asuinpihaltamme

Meidän suihkumme oli sellainen, että haimme kaivosta vettä sangolla ja sitten pesimme itsemme sillä vedellä. Vesi ei ollut kovin lämmintä, mutta kun pesin itseni, käytin pesusientä jonka kastoin veteen, niin siten veden kylmyys tuntui siedettävältä.

Päivät olimme ulkona ja illat sisällä. Eli suurin osa tapahtui ulkona; pyykinpesu, ruuan laitto ja hiusten laitto. Asuimme maaseudulla, ja siellä ei ollut sähköä. Ei siis nähnyt paljon mitään, kun liikkui illalla. Kaikki liikkuivat siellä kuin kissat pimeällä, paikallisten silmät ovat tottuneet pimeään. Minä ja Suomen-serkkuni kuljimme taskulamppujen valossa.

Suomi-serkkuni isä laittoi generaattorin päälle niin siitä tuli sähkö asuntoon. Katsoimme televisiota, se oli siellä ylellisyyttä. Oli niin mukavaa katsoa yhdessä muiden kanssa televisiota. Generaattori toi valoa myös pihalle, joten oleilimme ulkona iltaisin sen ollessa päällä.

Kävimme kaupungilla, vauraammalla alueella. Ennen sitä puimme itsemme todella tyylikkäiksi.Tässä kuvassa on serkkuni Ereka. Tämä meidän piti ylittää, kun halusimme käydä torilla tai mennä kaupungille

Kaupungilla
Minun täytyy sanoa, että jos matkustatte Kongoon, niin kannattaa varautua sitä vettä varten vatsalääkkeeseen. En tiedä onko kaupungin vesi myös juomakelvotonta suomalaisvatsalle vai onko se puhdistettua vettä.  Join puhdistettua pullovettä, mutta ehkä se kaivovesi pääsi kehooni sillä pestyjen lautasten kautta. Ne olivat välillä märkiä, en tiedä onko vatsani niin herkkä, ehkä on.

Kävimme ainakin kerran viikossa messussa. Se pidettiin ulkona! Istuimme nurmikolla kuuntelemassa saarnaa. Oli mukava kokemus. Serkkuni suomensi minulle saarnaa, minä kun en osaa heidän kieltään kuin vain vähän.

Minulle on jäänyt erityisesti mieleen se Kongon matkasta, kun ostimme kanaa ja söimme sitä. He eivät syö useinkaan kanaa, joten he ilahtuivat siitä kun ostin sitä. Sain sellaisen käsityksen, että se on kuin juhlaruoka heille.


Olimme kuukauden Kongossa. Oli mukavaa, vaikkakin hyvin erilaista kuin Suomessa! Minulla on ikävä niitä aikoja, jotka vietin serkkujeni kanssa. Esimerkiksi videopuhelumme isälleni tänne Suomeen (siinä serkkuni puhuivat innoissaan isälleni), tuoreiden hedelmien ja afrikkalaisten munkkien syönnit serkkujeni kanssa.Ensimmäinen hampurilaispaikka, jonka näin matkani aikana.Kommentit

  1. Todella hyvä kirjoitus Eve esittelet kattavasti Kongon reissua ja muutenkin loistavia kuvia Kongosta. Sun kertoman esittelyn perusteella voisin itsekin käydä joskus Kongossa.☺

    VastaaPoista
  2. Kattava esittely sulla Kongosta Eve ja loistavia kuvia.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Todistus

Kymmenen käskyä: Jumalan puhetta: Näin sinua rakastan

Vaikuttaako Jumala tekemisiimme?