Siirry pääsisältöön

Ristin kantaminen

Ristin kantamisesta. Meillä jokaisella on kannettavana risti, jotta pääsisimme osallisiksi Jeesuksen kärsimyksestä.
Ristin kantaminen ei tarkoita kirjaimellisesti ristin kantamista kaulassa vaan esim jtn sairautta tai muuta vaikeutta elämässä. Vai mitä se tarkoittaa? Saatanan koettelemuksia, joita on kaikilla vai onko? Kuten esim Jobia Saatana koetteli. Ja kristittynä elämistä esim syrjintää koska on kristitty

Onko se vain kristityillä vai kaikilla jopa ei uskovilla? Kaikilla on kärsimystä, mutta me kristityt kutsumme sitä ristin kantamiseksi. Kärsimystä, jota meillä kaikilla voi olla on vakaumusta katsomatta esim sairaudet, vaikeat ihmissuhteet ja toimeentulo-ongelmat.

Mitä kärsimys on? Onko sairaudet lähtöisin Jumalalta vai Saatanalta? Vai voi olla jommalta kummalta tahansa?

Kun Jumala koettelee hän palkitsee meidät erinäisillä siunauksilla. Kun saatana koettelee hän ei palkitse. Mutta kun saatana koetteli Jobia niin Jumala palkitsi hänet kun Job pysyi uskollisena Jumalalle.

Jumala kätkee siunauksensa vaikeisiin asioihin. Jumala antaa avun kärsimyksen keskellä, kulkee vierellä ja antaa voimaa kestää. Antaa toivon ja luottamuksen, että hyvää on edessä.

Mikä tahansa vaikeus elämässämme on voimme luottaa siihen, että se on sellainen, jonka voimme kestää. 1Kor 10:13
Teitä ei ole kohdannut muu kuin inhimillinen kiusaus; ja Jumala on
uskollinen, hän ei salli teitä kiusattavan yli voimienne, vaan salliessaan
kiusauksen hän valmistaa myös pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää.

Herra ohjaa myös ei-uskovia, joten miksei Hän toisi myös heille apua vaikeuksiin. Esim Hän johdatti eräät ihmiset eroamaan ja he molemmat tulivat uskoon. Tästä vaikeasta tilanteesta seurasi hyvä asia uskoontulo eli siunaus. En tiedä miten nämä selvisivät erosta.. että kuinka Jumala auttoi heitä eron käsittelyssä, mutta ainakin he saivat uskon lahjan.

Tässä tekstissäni on omia ajatuksiani, nuortenillan nuoren ja papin ajatuksia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tulevalle aviomiehelleni

Edellytyksiä:
-Olet uskovainen (kun rukoilen niin eiköhän Jumala järjestä, että olet uskossa)
-Arvostat mua. Mäkin lupaan arvostaa sua
-Kun tulee vaikeeta, et oo heti lyömässä hanskoja tiskiin, en mäkään.
-Rakastat mua ja olet kanssani kunnes kuolema meidät erottaa. Mä myös sua ja sama päämäärä.
-Vahvistat mua uskossa ja mä sua.

Ei se mitään vaikka meille tulis erimielisyyksiä. Ei kaikesta voi olla samaa mieltä, mutta eiköhän löydetä joku hyvä ratkaisu tilanteessa kuin tilanteessa.

<3:llä tuleva vaimosi Eveliina

Armolahjoista

Olin eilen 8.7.2018 helluntaiseurakunnassa. Siellä pappi puhui armolahjoista. Hän pisti meidät miettimään sitä, että olemmeko pyytäneet näitä armolahjoja Jumalalta vai että meillä on armolahjoja, mutta emme vain uskalla käyttää niitä. Aloin miettiä, että mitä armolahjoja minulla on. Raamatusta löytyy ainakin kohdista 1.Kor. 12:4-11 ja Room. 12:6-18, että mitä armolahjat oikein ovat. Nämä kohdat löydät alta.
Mietin, että mitä armolahjoja minulla on. Olen saanut tiedon sanoja monta kertaa. Luulen, että minulla on myös rohkaisemisen lahjoja. Esimerkiksi, kun kirjoitan tänne blogiini juttuja, mitä Jumala on tehnyt elämässäni, niin rohkaisen niillä muita, että Jumala kyllä kuulee rukouksemme ja jopa huokauksemmekin. Tästä minulla on esimerkki: Olin lapsenvahtina serkkuni lapselle. Serkkuni toi omenoita ja päärynöitä. Mietin, että enhän voi kuoria niitä sillä minulla ei ole kuorimaveistä. Menin serkkuni lapsen kanssa kaverilleni. Istuimme keittiössä, ja kaverini kertoi minulle, että hänellä …

Teaseri Stereo Love -kirjastani

Tässä on teaseri kirjastani. Kirjassa on viisi lukua: Alkuteksti, luku I, luku II, luku III ja luku IV

Poimittu I luvusta 
Emma ”Hei, arvaapa mitä", kerron Heidille. ”Joskus muutama päivä myöhemmin siitä Ralfin rekisterikilven tuijottamisesta Ralf ajoi autolla parvekkeemme alla olevan parkkialueen kulmaan. Siinä hän pysähtyi, ajoi eteenpäin ja pysähtyi taas. Rekisterinumeron päälle syttyi valo aina hänen pysähtyessään.” ”No jo on outoo”, vastasi Heidi. ” Mä uskon, et Ralf tarkoituksellaan pysäytteli autoaan, näytelläkseen rekisterinumeroaan, koska halus näin kertoa mulle, että näki mun tuijottavan hänen autonsa suuntaan muutama päivä sitten.” ”Vaikuttaa todennäköiseltä”, vastasi Heidi”. ”Mä oon varma siitä.”
Ralf Nyt, kun Emma tietää autoni, aion hyödyntää tätä uudessa suunnitelmassani. Suunnitelmani on mennä huomenna Emman parvekkeen lähelle ja laittaa pitkät valot päälle ja pois, jotta hän tunnistaa minut autoni perusteella. Tunnen Emman luokkakaverin Eetun, joka kertoi minulle, milloin h…