Ristin kantaminen

Ristin kantamisesta. Meillä jokaisella on kannettavana risti, jotta pääsisimme osallisiksi Jeesuksen kärsimyksestä.
Ristin kantaminen ei tarkoita kirjaimellisesti ristin kantamista kaulassa vaan esim jtn sairautta tai muuta vaikeutta elämässä. Vai mitä se tarkoittaa? Saatanan koettelemuksia, joita on kaikilla vai onko? Kuten esim Jobia Saatana koetteli. Ja kristittynä elämistä esim syrjintää koska on kristitty

Onko se vain kristityillä vai kaikilla jopa ei uskovilla? Kaikilla on kärsimystä, mutta me kristityt kutsumme sitä ristin kantamiseksi. Kärsimystä, jota meillä kaikilla voi olla on vakaumusta katsomatta esim sairaudet, vaikeat ihmissuhteet ja toimeentulo-ongelmat.

Mitä kärsimys on? Onko sairaudet lähtöisin Jumalalta vai Saatanalta? Vai voi olla jommalta kummalta tahansa?

Kun Jumala koettelee hän palkitsee meidät erinäisillä siunauksilla. Kun saatana koettelee hän ei palkitse. Mutta kun saatana koetteli Jobia niin Jumala palkitsi hänet kun Job pysyi uskollisena Jumalalle.

Jumala kätkee siunauksensa vaikeisiin asioihin. Jumala antaa avun kärsimyksen keskellä, kulkee vierellä ja antaa voimaa kestää. Antaa toivon ja luottamuksen, että hyvää on edessä.

Mikä tahansa vaikeus elämässämme on voimme luottaa siihen, että se on sellainen, jonka voimme kestää. 1Kor 10:13
Teitä ei ole kohdannut muu kuin inhimillinen kiusaus; ja Jumala on
uskollinen, hän ei salli teitä kiusattavan yli voimienne, vaan salliessaan
kiusauksen hän valmistaa myös pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää.

Herra ohjaa myös ei-uskovia, joten miksei Hän toisi myös heille apua vaikeuksiin. Esim Hän johdatti eräät ihmiset eroamaan ja he molemmat tulivat uskoon. Tästä vaikeasta tilanteesta seurasi hyvä asia uskoontulo eli siunaus. En tiedä miten nämä selvisivät erosta.. että kuinka Jumala auttoi heitä eron käsittelyssä, mutta ainakin he saivat uskon lahjan.

Tässä tekstissäni on omia ajatuksiani, nuortenillan nuoren ja papin ajatuksia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Todistus

Kymmenen käskyä: Jumalan puhetta: Näin sinua rakastan

Vaikuttaako Jumala tekemisiimme?