Arvostetaan näitä asioita

Kuuloaisti – kaikilla ei ole tätä kykyä. Meidän on syytä arvostaa sitä, että kuulemme eikä pitää sitä itsestäänselvyytenä.
Näkökyky – että näemme. Tämäkään ei ole itsestään selvä asia. Kaikilla ei ole tätä lahjaa.
Kävelykyky – on ihanaa, kun pääsee kävelylle omin jaloin. On upeaa, kun pääsee itse liikkeelle ja esim. kävelemään metsässä. Tämäkään ei ole itsestään selvä asia kaikille.
Puhekyky – on hienoa, kun pystyy tuottamaan ajatuksensa puheessa lauseiksi.
Lukutaito – kaikilla ei ole tätä hienoa mahdollisuutta oppia lukemaan. Suomessa asiat ovat mm. siltä osin hyvin, kun peruskouluun pääsevät kaikki ja opiskelu on ilmaista. Lukutaidon oppiminen on meidän jokaisen suomalaisen perusoikeus.Ystävät – arvostetaan ystäviämme. Joillain ei ole yhtäkään ystävää. :( Ystävyys on mahtava asia. On ihmisiä, jotka välittävät ja auttavat.Välittävä perhe – ei ole itsestään selvä asia. Jotkut joutuvat kärsimään siitä, kun on esimerkiksi huonot vanhemmat. Iloitkaamme hyvästä ja rakastavasta perheestämme.


Ihmiset, joilta puuttuu jotain näistä asioista osaavat varmasti iloita muista asioista, mitä heillä on, esimerkiksi hyvistä ystävistä. Todella hyvä esimerkki ihmisestä, joka on erilainen; hänellä ei ole käsiä eikä jalkoja, on Nick Vujicic. Hän on todella positiivinen ihminen ja hänellä on perhe; vaimo ja neljä lasta. Hän on onnellinen, puutteistaan huolimatta. Kannattaa tutustua hänen tarinaansa.


Ollaan tyytyväisiä siihen, mitä meillä on ja iloitaan niistä! Ei pidetä niitä itsestäänselvyytenä.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Todistus

Kymmenen käskyä: Jumalan puhetta: Näin sinua rakastan

Vaikuttaako Jumala tekemisiimme?