Siirry pääsisältöön

Arvostetaan näitä asioita

Kuuloaisti – kaikilla ei ole tätä kykyä. Meidän on syytä arvostaa sitä, että kuulemme eikä pitää sitä itsestäänselvyytenä.
Näkökyky – että näemme. Tämäkään ei ole itsestään selvä asia. Kaikilla ei ole tätä lahjaa.
Kävelykyky – on ihanaa, kun pääsee kävelylle omin jaloin. On upeaa, kun pääsee itse liikkeelle ja esim. kävelemään metsässä. Tämäkään ei ole itsestään selvä asia kaikille.
Puhekyky – on hienoa, kun pystyy tuottamaan ajatuksensa puheessa lauseiksi.
Lukutaito – kaikilla ei ole tätä hienoa mahdollisuutta oppia lukemaan. Suomessa asiat ovat mm. siltä osin hyvin, kun peruskouluun pääsevät kaikki ja opiskelu on ilmaista. Lukutaidon oppiminen on meidän jokaisen suomalaisen perusoikeus.Ystävät – arvostetaan ystäviämme. Joillain ei ole yhtäkään ystävää. :( Ystävyys on mahtava asia. On ihmisiä, jotka välittävät ja auttavat.Välittävä perhe – ei ole itsestään selvä asia. Jotkut joutuvat kärsimään siitä, kun on esimerkiksi huonot vanhemmat. Iloitkaamme hyvästä ja rakastavasta perheestämme.


Ihmiset, joilta puuttuu jotain näistä asioista osaavat varmasti iloita muista asioista, mitä heillä on, esimerkiksi hyvistä ystävistä. Todella hyvä esimerkki ihmisestä, joka on erilainen; hänellä ei ole käsiä eikä jalkoja, on Nick Vujicic. Hän on todella positiivinen ihminen ja hänellä on perhe; vaimo ja neljä lasta. Hän on onnellinen, puutteistaan huolimatta. Kannattaa tutustua hänen tarinaansa.


Ollaan tyytyväisiä siihen, mitä meillä on ja iloitaan niistä! Ei pidetä niitä itsestäänselvyytenä.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tulevalle aviomiehelleni

Edellytyksiä:
-Olet uskovainen (kun rukoilen niin eiköhän Jumala järjestä, että olet uskossa)
-Arvostat mua. Mäkin lupaan arvostaa sua
-Kun tulee vaikeeta, et oo heti lyömässä hanskoja tiskiin, en mäkään.
-Rakastat mua ja olet kanssani kunnes kuolema meidät erottaa. Mä myös sua ja sama päämäärä.
-Vahvistat mua uskossa ja mä sua.

Ei se mitään vaikka meille tulis erimielisyyksiä. Ei kaikesta voi olla samaa mieltä, mutta eiköhän löydetä joku hyvä ratkaisu tilanteessa kuin tilanteessa.

<3:llä tuleva vaimosi Eveliina

Armolahjoista

Olin eilen 8.7.2018 helluntaiseurakunnassa. Siellä pappi puhui armolahjoista. Hän pisti meidät miettimään sitä, että olemmeko pyytäneet näitä armolahjoja Jumalalta vai että meillä on armolahjoja, mutta emme vain uskalla käyttää niitä. Aloin miettiä, että mitä armolahjoja minulla on. Raamatusta löytyy ainakin kohdista 1.Kor. 12:4-11 ja Room. 12:6-18, että mitä armolahjat oikein ovat. Nämä kohdat löydät alta.
Mietin, että mitä armolahjoja minulla on. Olen saanut tiedon sanoja monta kertaa. Luulen, että minulla on myös rohkaisemisen lahjoja. Esimerkiksi, kun kirjoitan tänne blogiini juttuja, mitä Jumala on tehnyt elämässäni, niin rohkaisen niillä muita, että Jumala kyllä kuulee rukouksemme ja jopa huokauksemmekin. Tästä minulla on esimerkki: Olin lapsenvahtina serkkuni lapselle. Serkkuni toi omenoita ja päärynöitä. Mietin, että enhän voi kuoria niitä sillä minulla ei ole kuorimaveistä. Menin serkkuni lapsen kanssa kaverilleni. Istuimme keittiössä, ja kaverini kertoi minulle, että hänellä …

Teaseri Stereo Love -kirjastani

Tässä on teaseri kirjastani. Kirjassa on viisi lukua: Alkuteksti, luku I, luku II, luku III ja luku IV

Poimittu I luvusta 
Emma ”Hei, arvaapa mitä", kerron Heidille. ”Joskus muutama päivä myöhemmin siitä Ralfin rekisterikilven tuijottamisesta Ralf ajoi autolla parvekkeemme alla olevan parkkialueen kulmaan. Siinä hän pysähtyi, ajoi eteenpäin ja pysähtyi taas. Rekisterinumeron päälle syttyi valo aina hänen pysähtyessään.” ”No jo on outoo”, vastasi Heidi. ” Mä uskon, et Ralf tarkoituksellaan pysäytteli autoaan, näytelläkseen rekisterinumeroaan, koska halus näin kertoa mulle, että näki mun tuijottavan hänen autonsa suuntaan muutama päivä sitten.” ”Vaikuttaa todennäköiseltä”, vastasi Heidi”. ”Mä oon varma siitä.”
Ralf Nyt, kun Emma tietää autoni, aion hyödyntää tätä uudessa suunnitelmassani. Suunnitelmani on mennä huomenna Emman parvekkeen lähelle ja laittaa pitkät valot päälle ja pois, jotta hän tunnistaa minut autoni perusteella. Tunnen Emman luokkakaverin Eetun, joka kertoi minulle, milloin h…