Asiat tapahtuvat kuin itsestään

Miten kärsimätön ja panikoiva ihminen pärjää silloin, kun täytyy odottaa? Kun kaiken täytyisi tapahtua hetimiten. Voiko kärsivällisyyttä harjoittaa? 

On ihana huomata kuinka jotkin asiat etenevät nopeasti, vaikka en itse ole huolehtimassa siitä. Kuten kun tilasin lahjakortillani Fazerista makeisia, paketti löysi tiensä kotiin jo seuraavana päivänä. Olen välillä hätähousu, kun ahdistaa ja panikoin.  


Olen ihminen, jonka täytyy saada asiat tapahtumaan heti. Tämä piirre on ollut onneksi katoamaan tai ainakin vähenemään päin. En tiedä miten, ehkä työ autististen ja kehitysvammaisten asiakkaiden kanssa on opettanut minua kärsivällisemmäksi. Heille, kun on tyypillistä pyörittää samoja asioita jatkuvasti mielessään ja kysyä samoja asioita moneen kertaan. Se on välillä hermoja raastavaa, mutta kyllä siinä ärsytyskynnys kasvaa. 

 

Töissä on myös useita asiakkaita, jotka puhumisen sijasta pelkästään ääntelevät tai osaavat sanoa yksittäisiä sanoja tai kolmen sanan mittaisia lauseita. Heidän kanssaan kommunikointitavat pitää vain löytää. Joka ohjaajalla ja asiakkaalla on omat toimivat tapansa kommunikoida ja tulla toimeen. Sen löytämisessä ei auta muu kuin kärsivällisyys.  


Ennen postasin saman tien itsestäni otetun hyvän kuvan someen, kun nykyään teen sen vasta päästyäni kotiin joko samana iltana tai seuraavana ellen sitä seuraavana päivänä. Kehitystä on huomattavasti tapahtunut. Joten kyllä, kärsivällisyyttä voi kehittää. 




Kommentit

Suositut tekstit