Ammattilaisen näkökulma Irti kahleista -kirjastani

Minkälaisen esittelytekstin ja näköalan psykoterapeutti tuo Irti kahleista -kirjastani? Tein yhteistyötä psykoterapeutti Riku Kivisen kanssa. Tällaisen tekstin hän tuotti:

Eveliina Mulengan Irti kahleista -kirjassa tapaamme Emman, joka kertoo varsin avoimesti elämästään ja ajatuksistaan, elämänsä erilaisista tapahtumista ja varsinkin suhteestaan Ralfiin. Emman ja Ralfin suhdetta ei voi kuvata avoimeksi vuorovaikutukseksi, sillä sitä se ei todellakaan ole. Jotakin vaikuttamista, piilovaikuttamista, se kuitenkin on, ja sellaisenaan tunnetasolla hyvin voimakasta! Emma ja Ralf yrittävät omien keinojensa avulla ratkaista toistensa aiheuttaman ongelman, ehkä rakkauden, mutta aitoa yhteyttä ei tunnu syntyvän. Mielenkiintoiseksi kysymykseksi jääkin, voisiko Emma tai Ralf tehdä jotakin muuta tai toimia jotenkin toisin, jotta yhteys heidän välilleen syntyisi. Vai onko se käytännössä kuitenkin mahdotonta?

 

Eveliina Mulenga ei päästä Irti kahleista -kirjan lukijaa liian helpolla.  Kirjassa Emma kuvaa omaan tyyliinsä suhdettaan ystäviinsä, hengellisiä kokemuksiaan sekä vaiheittaista etenemistä kohti mielen hyvinvointia. Ralfillakin on osuutensa kirjassa, ja lukija voi tutustua myös hänen näkökulmaansa. Lukija joutuu alusta asti kysymään itseltään, miten suhtautua lukemaansa. Mitä pitäisi ajatella Ralfista? Ja Emmasta? Kuka oikeastaan on tuo Ralf, jonka touhut vaikuttavat varsin ikäviltä ja epätavallisilta? Ja voiko tuollaista todellakin tapahtua?

 

Irti kahleista -kirja tarjoaa lukijalleen mielenkiintoisen -ja aika epätavallisen- matkan Emman ja Ralfin rakkautta ja yhteyttä janoavaan mielen maisemaan. Epäilemättä kirjassa on paljon antia varsinkin mielenterveystyötä tekeville sekä persoonallisuudesta, ihmissuhteista ja mielenliikkeistä kiinnostuneille. Kirjassa on runsaasti avoimia ajatuksia Emmaa vaivaavista asioista. Emma saa apua ystäviltään, ammattilaisilta ja Jumalalta, ja  vähitellen Emman olo helpottuu. Mutta miten käy Ralfin?

Riku Kivinen, psykoterapeutti 
Yhteystiedot

Kirjailijan oma kommentti tähän:

Niin, on hyvä kysymys, että olisiko mahdollista saada yhteys Emman ja Ralfin välille vai onko se mahdotonta. Entä jos se olisi mahdollista, mutta entä jos silloin jomman kumman tulisi alistua toisen tahtoon tai toimia reilusti, ehkäpä niin suostuuko jompikumpi siihen? Vai onko yhteys tarkoitettukin toimimattomaksi? Kuka sen tietää ja miten tässä oikein käy? Lue kirjani ja ota tästä selvää!




Kommentit

  1. Tää oli tosi mielenkiintoinen näkökulma kirjaasi! Ja joitain samoja asioita olin itsekin pohtinut mitä Rikukin, kuten sen että Ralfin touhut on tosi ikäviä/inhottavia ja epäreiluja Emmaa kohtaan, ja että voiko joku oikeasti käyttäytyä tosielämässä noin? Ja tuohon kysymykseen, uskoisin ettei Ralf ainakaan alistuisi reiluun/normaaliin kanssakäymiseen lainkaan tavallisen yhteyden luomiseksi! Toisaalta hyvä niin, koska Emma ansaitsee paljon parempaa!❤️ #teamEmma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Hyvä tietää, mitä kirjastani ajattelet😍

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit