Tee viisaita valintoja

Lisää hyvinvointia ja energiaa nimisessä Commun ja JuJun LinkedIn tapahtumassa sain hyödyllisiä keinoja työssäjaksamisen tukemiseen ja uhkien tunnistamiseen. Alla osa hyvistä vinkeistä. Tässä myös DreamTALK-podcastin jaksosta #182 poimimani minua puhuttelevat kohdat, mitkä ovat tärkeitä ja hyödyllisiä niin työelämässä kuin elämässä yleensä.

Päätän VALITA tehdä asian ettei ole PAKKO tehdä työtehtäviä.

Ettei ole koko ajan epämukavuusalueella, on tärkeää. Jonkin verran on hyvä olla sillä alueella, sillä se kehittää.

Negatiivinen ilmapiiri kuormittaa. Jos ei ole turvallinen ilmapiiri töissä, niin se vie voimia. Jos siis on aina pakko sopeutua tilanteisiin. (Commu ja JuJu)

Merkityksellisyys tuo hyvää oloa ja muiden auttaminen. Omien rajojen hukkaaminen voi kuitenkin olla siinä vaarana. Puhuvat Commun ja JuJun tapahtuman vetäjät. Mielestäni on tärkeää kokea työnsä merkitykselliseksi, että sillä todella päästään auttamaan muita. Itselleni se on tärkeää ja sen lisäksi haluan auttaa ihmisiä enemmän kuin vain pintapuolisesti. Sellainen työ on mieleeni ja arvojeni kannalta sopiva.

Välillä meidän ihmisten on vaikeaa tehdä valintoja itsemme hyväksi. Laura Holmström puhuu DreamTALK podcastissa siitä, että sitä vastoin teemme paljon muita varten, mutta se ei ole omannäköistä elämää. Unelmia varten tulisi kysyä mitä minä haluan elämältä, hän jatkaa. Olisi hyvä miettiä, mitä sisäinen lapsemme haluaa ja unelmoi. Ei unohdeta niitä unelmia, jotka olemme haudanneet vaan palataan niihin ja otetaan ne uudelleen toteutettaviksi Laura kehottaa.

Laura neuvoo myös, ettei tule kuunnella ulkoapäin tulevaa motivaatiota, vaan sisäistä motivaatiota. Muut voivat sanoa, että olisit hyvä tässä tai tossa, mutta kuuntele mieluummin, mitä sisäinen äänesi sanoo. Minusta tämä on erityisen tärkeää. Omat ajatuksesi ovat myös yhtä tärkeitä tai jopa tärkeämpiä kuin muiden, sillä sinä luultavasti tiedät parhaiten, mikä itsellesi sopii. Kuuntele silti muita ja tunnustele vaihtoehtojasi. Se on sinun elämäsi ja valintasi vaikuttavat omaan elämääsi.

Valmistautuminen kohtaa mahdollisuuden. Eli kun on tehnyt asioita jonkin eteen ja kohtaa mahdollisuuden toteuttaa sen, mitä kohden on valmistautunut. Tästä Peppiina DreamTALK-podcastin vetäjä puhuu. Eli ei jätä asioita sattuman varaan. Asioita tulee jopa kulman takaa ja juuri sellaisia asioita, joiden eteen on tehnyt työtä. Eli ahkeruus palkitaan. Mikäs sen mahtavampaa!



Kommentit

Suositut tekstit