Rakkaus toisiamme ja Jumalaa kohtaan

Tässä käsittelen rakkauden kaksoiskäskyä sekä Filippiläiskirjettä, joka kertoo Kristuksen nöyryydestä. Miten meidän tulisi rakastaa itseämme? Entä toisiamme? Mikä on Raamatun suurin käsky? Kirjoitan omat pohdintani näihin jakeisiin liittyen. Lue ihmeessä! 

Ensiksi Kristuksen nöyryys -niminen luku Raamatusta 

 

1Jos kerran yhteys Kristukseen rohkaisee ja hänen rakkautensa suo lohdutusta, jos Henki meitä yhdistää ja jos tunnemme hellyyttä ja myötätuntoa toisiamme kohtaan, 2niin tehkää minun iloni täydelliseksi ja olkaa yksimielisiä. Liittäköön teitä toisiinne rakkaus, sopu ja sama mieli. 3Älkää tehkö mitään itsekkyydestä tai turhamaisuudesta, vaan olkaa nöyriä ja pitäkää kukin toista parempana kuin itseänne. 4Älkää tavoitelko vain omaa etuanne vaan myös muiden parasta. 5Olkoon teilläkin sellainen mieli, joka Kristuksella Jeesuksella oli. 

Filippiläiskirje 2:1-5 


Etenkin tähän pureudun: Älkää tavoitelko vain omaa etuanne vaan myös muiden parasta. 5Olkoon teilläkin sellainen mieli, joka Kristuksella Jeesuksella oli. Fil. 2:4-5 

 

Omaa pohdintaani

Emme siis saa käyttää ketään hyväksi, vaan meidän tulee kohdella toinen toisemme reilusti ja rakkaudellisesti. Meidän tulee myös osata ajaa muiden etua omamme lisäksi. 

 

Jumala haluaa, että olisimme yksimielisiä, etteivät mielipiteemme tai eri näkemyksemme saata meitä riitelemään toistemme kanssa. Meidän tulisi elää sovussa. Uskon tämän myös tarkoittavan sitä, että Herra haluaa meidän luottavan Sanaansa, joka on yksi ainoa totuus. Vaikka maailma muuttuu, niin Jumalan Sana pysyy samana ajasta riippumatta. Tätä monenkaan ei ole helppoa uskoa, mutta Sanassa pysyminen on siunaus. Suuresti erimielisyyttä aiheuttaa saman sukupuolisten suhteet ja sukupuolten muutokset sekä sukupuolettomuus. Tämä ei ole helppo asia, mutta Raamattu osoittaa kyllä selvästi, mikä on oikein ja mikä taas väärin. 

 


Rakkauden kaksoiskäsky: 

»Kun fariseukset kuulivat, että Jeesus oli tukkinut saddukeuksilta suun, he kokoontuivat neuvonpitoon. Sitten yksi heistä, joka oli lainopettaja, kysyi Jeesukselta pannakseen hänet koetukselle: "Opettaja, mikä on lain suurin käsky?" Jeesus vastasi: "Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein. Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Näiden kahden käskyn varassa ovat laki ja profeetat.[1]» 

 

Omaa pohdintaani

Tehdään asioita itsellemme, joita teemme muillekin. Esimerkiksi ymmärrämme, jos ystävämme ei ehdi puhua kauan kanssamme puhelimessa, koska hänen siivouksensa on kesken. Niin suodaan meillekin sama etuus, oli meillä sitten siivous kesken tai hiusten pesu. Miksi on niin vaikeaa tehdä asioita omaksi mieleksi ja kokea siitä syyllisyyttä, jos emme sen takia pysty tekemään ystävälle mieliksi? Rakkauden kaksoiskäsky muistuttaa meitä olemaan rakkaudellisia myös itseämme kohtaan. Eli jos sinun täytyy pestä paksut hiuksesi, etkä siksi ehdi viettämään aikaa ystäväsi kanssa niin pitkään, tee vain niin. Se on ihan sallittua! 

Rakkauden kaksoiskäsky muistuttaa tärkeimpänä käskynään Jumalan rakastamisen. Mikään ei ole sitä tärkeämpää. Se on number one. Emme saa pitää ketään toista elämässämme ykkösenä, emme edes puolisoamme. Jumalalta olemme saaneet vanhempamme ja Hänen niin vaikuttaessa, että synnyin, niin saimme elämän ja kaikki muut. On ihan reilua, että Jumala on ykkönen, ja niin sen täytyykin olla, koska Hän niin sanoo. Hän on Luojamme ja kertoo, miten olisi hyvä ja oikea tapa elää. Meidän tulisi kuunnella ennemmin Jumalaa kuin ihmisiä. 


Yhteenveto


Meidän tulisi rakastaa toinen toistamme teoin, jotka eivät satuta toisiamme. Välillä tulee ajatella itseään, mutta epäitsekkyys on se, mihin Jumala meitä kutsuu. Jumala rakastaa meitä jokaista ja haluaa ohjeillaan saada meidät elämään rakkaudessa ja siitä käsin. Jumalalle kuuliaisuus ei riko meitä eikä muita vastaan. Iloitsemme aidosti ja yliluonnollisesti, kun elämme Jumalan neuvoja kuunnellen.





 

Kommentit

Suositut tekstit