Jaksamisesta huolehtiminen

Tässä taannoin sain pari näkyä. Yksi oli punavihreästä omenasta, joka putosi kypsänä puusta. Näyn jälkeisenä päivänä luin Peppiina Merosen Pieni rohkaisukirjaa, jossa etenin lukuun nimeltä Siemenestä omenaksi. Tämä luku ja elämäntilanteeni innostivat minua kirjoittamaan tekstiä työhyvinvoinnista ja itsemme vapaa-ajan tekemisen vaikutuksesta hyvinvointiimme.


Kun huolehdimme itsestämme niin työ- kuin vapaa-ajalla, pysymme hyväkuntoisina niin henkisesti kuin fyysisesti luultavasti myös vanhuuteen saakka.

Miten sitten voi huoltaa hyvinvointia työajalla?

Mielestäni siihen vaikuttaa suurimmaksi osaksi, millaisen asenteen ja suhtautumisen otamme ja kun organisoimme, missä järjestyksessä työn hoidamme ja voiko jotain jättää esimerkiksi seuraavaan päivään. Työtä ei kuuluisi suorittaa ajatellen, että kun tämän saan tehtyä niin mitään ei tarvitse enää tehdä. Vaan tehdä töitä ajatellen, että nyt yksi asiakas lähti tyytyväisenä kotiin ja autan seuraavaa hyvillä mielin ilman suorituspaineita.

Millainen vapaa-ajanvietto tukee hyvinvointiamme ja jaksamistamme?


Työstä palautuaksemme tarvitsemme vastapainoa vapaa-ajallemme. Liikunta on hyvästä ja tottakai läheisten tapaaminen. Näin ainakin mieleni pysyy virkeänä, vaikka työpäivän jälkeen väsyttäisi, liikkumisen jälkeen on taas energiaa. Myös oma aika ja kahvittelu kirjaa lukiessa tukee hyvinvointiani, sillä ne ovat lempipuuhiani unohtamatta blogitekstien kirjoittamista. Katson välillä myös Netflix-sarjoja. Siis teepä asioista mistä pidät ja mikä pitää myös kroppasi hyvänä.

Mistä loppuunpalaminen voi johtua?


Koitan elää ja nauttia siitä työntekemisen hetkestä. Minusta suorituspaineet vievät loppuunpalamiseen. Toisenlainen mindset on siksi tärkeää. Elä siis positiivisella asenteella ja tarkoituksena hoitaa työsi mahdollisimman hyvin siinä hetkessä eläen ei toivoen saavasi työsi nopeasti tehtyä vain suorittaaksesi sen. Yritä ottaa asenne, jossa nautit työstäsi. Toki on eri asia, jos huomaat ettet pidä työstäsi. Faktahan on se, että työ ei lopu tekemällä, muutenhan palkkakaan ei juoksisi, kun ei ole mitään tehtävää ja kaikki olisi lopullisesti valmista. Take it easy. Rauhassa vain ja työnilossa.

Työnhaku tärppää


Kun hakee töitä, voi kestää kauan ennen kuin saa vastauksen. Kauan käsite on suhteellista. Mutta uskon siihen, että se työpaikka, mihin sinulla on intoa ja tahtoa kyllä löytää luoksesi. Ja omena on kypsä, kun sain mieleisen työn.

Mikä määrittää halusi tehdä tiettyä työtä?

Minä en niinkään välitä ns helposta rahasta vaan työssä minua kiinnostaa sen mieleisyys. Kun otan siihen mukaan oikean mindsetin, uskon, että viihdyn ja jaksan siinä pitkään. Mitä sinä valitset paljon mammonaa ihan ok työssä vai vähemmän rahaa sinulle mielekkäässä työssä? Entä kumpi tukee paremmin työssä jaksamistasi? Itse sanoisin, että mielekäs työ. 

 

 

Kommentit

Suositut tekstit