Olet tärkeä ja etsitty

Sain mieleeni Psalmin 14, jota aloin tutkimaan. Etenkin tämä jae puhutteli minua: Herra katsoo taivaasta maan ihmisiin, hän tutkii, onko kellään ymmärrystä, onko ketään, joka etsii Jumalaa. Ps. 14:2 

Tulkitsen tätä seuraavanlaisesti, että Jumala odottaa meitä ihmisiä näkemään totuuden eli sen että Hän on todella olemassa. Hän toivoo meidän etsivän itseään ja Hän vastaa etsintään.


Jumala etsii kaiken aikaa omiaan, kuten silloinkin, kun yksi lammas sadasta oli hukassa. Jumala jätti ne 99 lammasta ja lähti etsimään sitä yhtä. Ennen olen ajatellut, että kauhean välinpitämätön Jumala on, kun jättää ne 99 lammasta oman onnensa nojaan, ihan kuin se yksi olisi heitä tärkeämpi. Jumala kuitenkin puhui minulle siitä, että ne 99 oli hyvässä huomassa ja että ne kyllä pysyvät oikealla tiellä, vaikka Jumala olisi vähän aikaa poissa. Hänen varjeluksensa olisi niiden yllä koko sen poissaoloajan. Hän juhlii, kun lammas löytyy. Jumala lähtee etsimään lammasta, mutta lampaan eli ihmisen täytyy osata etsiä Häntä, jotta heidän tiensä kohtaavat. Löydymme täysin vasta silloin, kun tunnistamme Hänet Jumalaksi ja päätämme seurata Häntä. Jokaisella lampaalla on tämä mahdollisuus pelastua. Etsi Jumalaa ja Hän löytää sinut.

Tuhlaajapoikatarina on siitä hyvä todiste, kuinka Jumala iloitsee meidän löydettyämme Hänet. Tarinassa isä iloitsee tuhlaajapojastaan hänen palattua kotiin. Hän pitää juhlat, kun poika tulee takaisin. Tämän voi ajatella näin, että esimerkiksi jos sinä hylkäisit Jumalan ja sitten vaikka kuukauden päästä tulisit pää painuksissa Hänen luokseen, Hän iloitsisi valtavasti. Hän järjestää juhlat sinun takiasi ja antaa aurinkonsa paistaa sinulle niin, ettet koskaan enää haluaisi hylätä Häntä vaan jäät Hänen luokseen. Hän osoittaa rakkautensa lämmön ja ympäröi sinut sillä ja jos kunnioitat Hänen Sanaansa, Hän siunaa sinua monin lahjoin.


Päivän Raamatun kohtana  10.4.2023 oli:
»Minä olen hyvä paimen, oikea paimen, joka panee henkensä alttiiksi lampaiden puolesta. Joh. 10:11.

Jumalakin teki juuri niin, että kuoli meidän puolestamme, jotta pelastuisimme. Sitä se Jeesuksen ristinkuoleminen oli. Se on sovitustyö, jotta vihollisella ei ole yliotetta meihin. Yhteys Jumalaan palautui sovitustyössä eli meillä on mahdollisuus luoda suhde Jumalan kanssa sekä päästä kuoleman jälkeen Jumalan tykö. Tarvitsemme vain oikeamielisen sydämen, joka on kuuliainen Jumalalle. Yhteys Jumalaan muodostuu jo täällä maanpäällä eläessämme. Se on samantapainen suhde kuin ystävyyssuhde. Etsi Jumalaa, Hän kyllä löytää sinut. 

Mitä voimme ymmärtää siitä ristinkuolemasta? Ainakin sen, että olemme niin suunnattoman arvokkaita, kun täysin synnitön Kristus kuoli puolestamme. Hän uhrasi itsensä vapaaehtoisesti. Hän tiesi jo syntyessään tärkeimmän tehtävänsä, eli ristinkuoleman. Hän sai vapaasti päättää, mitä tekee ja Hän pysyi Jumalan suunnitelmassa. Etsi Jumalaa ja tutustu Häneen Raamatun avulla.


Ps. Tuo päivän raamatunkohta kertoo lampaista, kuten saamani kohta Psalmi 14. Uskon Jumalan puhuvan minulle 11.4.2023 päivän Raamatun paikan kautta sen, että Hän todella osoitti minulle tuon saamani Psalmi 14. Hän johdatti minua tämän tekstin kirjoittamisessa. Ihanaa, kun Hän näin varmistaa puhuneensa minulle.



Kommentit

Suositut tekstit