Ole rohkea, näytä muille suuntaa

Miksi meidän pitää tehdä asioita, joita muut ovat todistaneet mahdolliseksi ja seurata heidän jälkiään? Emmekö itse voi olla tekemässä jotain ensin ja näyttää toisille suuntaa? Olla rohkeita ja kokeilla miten käy, mikä unelmamme sitten onkaan?

Itsekin huomaan vain ottavani mallia muiden tekosista enkä uskalla hirveästi tehdä asioita niiden ulkopuolelta. Eikun nyt muistankin! Teenhän asioita myös rohkeasti, miten joku ei välttämättä uskaltaisi tehdä. Esimerkiksi kun eräs tummaihoinen tyttö katsoi minua niin pitkään ollessani liukuportaissa. Käänsin pääni pois hänestä ja hän yhä jatkoi katsomistaan. Menimme samaan suuntaan ja näin hänet kaupassa. Pysähdyin hänen eteensä ja näytin hänelle kaksin sormin että I'm watching you back.

Mutta että osaisinkin useammin olla näin rohkea. Sitä voi onneksi harjotella. En usko olevani ainoa tätä ahdasta ajatusmallia käyttävä tai rohkeuden puutetta kokeva. Olemme samassa veneessä, mutta meidän jokaisen on käytävä taistelua itsemme kanssa poistaaksemme esteet. Sillä esteet on tehty rikottaviksi. Ole sinä se, joka poistaa esteet ja ehkä jopa näytät muille suunnan. Teet siis jotain, mitä kukaan ei ole tehnyt ennen, mutta et sen takia, että haluat näyttää muille vaan näyttääksesi itsellesi pystyväsi siihen, jos se on jotain mitä oikeasti haluat tehdä. Jos kaadut, nouse taas ja kokeile uudestaan. Opi epäonnistumisistasi. Seuraava Raamatun kehotus sopii tähän: ’Ole rohkea ja luja, älä pelkää äläkä lannistu. »
Joos. 1:9.



Kommentit

Suositut tekstit